Vildtaften 2018

Ballum Jagtforening afholdte fredag den 9. februar Vildtaften for femte gang. Der deltog 300 personer til denne aften, der havde Det Nordiske Køkken som tema. Arrangementet var allerede udsolgt i november måned. Aftenen indledtes med en velkomst ved formand, Kjeld Oksen efterfulgt af en fællessang.
Herefter blev der serveret en 3 retters menu inspireret med indhold fra Det Nordisk Køkken. Indimellem retterne blev der traditionen tro afholdt vildtauktion, hvor der var muligt at købe kronvildt og røgede edderfuglebryster.
Hans Kristensen, der er lokal redaktør for Danmarks Jægerforbund, freelance journalist og driver internet bogwebshoppen, www.bogjagt.dk holdte et spændende indlæg. Han tog udgangspunkt i aftens menu og tog forsamlingen 100 år med tilbage i tiden i forhold til om, det var muligt at skaffe det serverede vildt. Kronvildt og råvildt meget sjældent forkommen, mens edderfugle sagtens kunne have været på menuen dengang, ligesom hare og agerhøns også sagtens kunne have været at finde på menukortet. Hans har for nylig udgivet bogen om jagt i Sønderjylland optil 1920.
Aftenen igennem var der en hyggelig atmosfære og alle gæster hyggede sig, hvilket også efterfølgende kunne læses på de mange positive tilkendegivelser på ris/ros blanketten.
Bestyrelsen vil gerne takke de mange frivillige hjælpere, køkken- og barpersonale, serveringen og kok,  Peter Carstensen for en stor og vellykket indsats. Desuden skal der lyde en stor tak til alle, der venligst har udlånt rekvisitter til udsmykningen.
Vi ser frem til Vildtaften 2019.

Af Keen